راهنمای کامل دریافت ویزای کاری ترکیه

راهنمای کامل دریافت ویزای کاری ترکیه
فهرست مطالب

ممکن است بخوانید

مهاجرت کاری به ترکیه و دریافت اقامت از طریق کار، یکی از انواع روش های مهاجرت میباشد که در سالهای اخیر با توجه به اوضاع اقتصادی ایران،‌ طرفداران زیادی پیدا کرده است. فارغ از ملیت و تخصصی که دارید، به منظور مهاجرت کاری به ترکیه باید برای دریافت ویزای کاری اقدام کنید.

علاوه بر ویزای کار، باید برای دریافت مجوز کار در ترکیه نیز اقدام کنید. توجه کنید، شما تنها درصورتی می‌توانید در ترکیه مشغول به کار شوید که مجوز کار داشته باشید. جالب است بدانید در زبان ترکی به اجازه کار چالیشما ایزین گفته میشود.

نکته قابل توجه این است که شما از این طریق میتوانید اقامت ترکیه را دریافت کنید و دیگر نیازی به اقدام برای دریافت اقامت ترکیه یا تمدید اقامتتان ندارید. در واقع مجوز کار معادل با مجوز اقامت در این کشور میباشد. در حالیکه اگر از طرق دیگر برای دریافت ویزای ترکیه اقدام کنید، در ترکیه اجازه کار نخواهید داشت و باید برای دریافت مجوز کار اقدام کنید.

در نظر داشته باشید، اجازه کار نخستین بار برای مدت 1 سال صادر می‌گردد. سال بعد درصورتیکه متقاضی واجد شرایط باشد، اجازه کار به مدت 2 سال و در مرحله سوم به مدت 3 سال تمدید می‌گردد. بعد از گذشت این زمان و درصورتیکه فرد مشکلی نداشته باشد، می‌توان برای دریافت مجوز کار دائمی اقدام کرد.

ویزای کاری بدون اجازه کار فاقد ارزش بوده و افراد خارجی بدون در دست داشتن آن نمی‌توانند در این کشور کار کنند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری ترکیه


  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای کاری
  • پاسپورت معتبر(با تاریخ معتبر 6 ماه پس از رسیدن به خاک ترکیه)
  • دو قطعه عکس بایومتریک جدید
  • گواهی سوء پیشینه
  • پیشنهاد شغلی از سوی کارفرما
  • ترجمه رسمی دیپلم یا مدارک فارغ‌التحصیلی
  • دیپلم یا گواهینامه معادل فارغ‌التحصیلی
  • بیمه پزشکی(برای مدت اقامت شما در ترکیه)
  • گواهی محل سکونت
  • گواهی توانایی مالی(مبلغ 50 یورو بابت هرروز اقامت در ترکیه)
  • بلیت پرواز برگشت

علاوه بر این موارد، با توجه به درخواست شما و ملیتتان، سفارت ممکن است از شما بخواهد مدارک دیگری را نیز ارائه دهید.

متقاضیان محترم به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد مزایای مهاجرت کاری، بازار کار در ترکیه و نحوه پیدا کردن کار میتوانید به مقاله مهاجرت کاری به ترکیه مراجعه کنید.


نحوه دریافت ویزای کاری ترکیه


نحوه دریافت ویزای کاری ترکیه

فرایند درخواست ویزای کاری ترکیه در مقایسه با سایر روشهای درخواست ویزا کمی متفاوت می‌باشد، چرا که در این روش شما باید یک پیشنهاد شغلی(جاب آفر) یا قرارداد کاری از طرف کارفرما داشته باشید و با استفاده از آن برای دریافت ویزای کاری درخواست دهید.

سایت های کاریابی معتبر زیادی در ترکیه وجود دارد که مهاجران میتوانند از آنها بهره گیرند. در مقاله مهاجرت کاری به ترکیه، برخی از این سایتهای معتبر معرفی شده‌اند.

توجه داشته باشید، بدون داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای ترک و یا قرارداد کاری درخواست برای دریافت ویزای کاری امکانپذیر نمی‌باشد.


درخواست ویزای کاری ترکیه

به محض دریافت پیشنهاد کاری از طرف کارفرما، میتوانید جهت دریافت ویزای کار در ترکیه اقدام کنید. زودترین زمان برای ثبت درخواست، 2 ماه و آخرین فرصت یک ماه قبل از ورود به خاک ترکیه میباشد.

به همین منظور باید درخواستتان را در سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور محل اقامتتان ثبت کنید. 10 روز پس از ثبت درخواست، کارفرمای شما باید مدارک لازم را در وزارت کار ترکیه(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) ثبت کند. درصورتی که کارفرما در زمان مقرر مدارک را ثبت نکند، درخواست شما ریجکت خواهد شد.

مصاحبه ویزای کاری ترکیه

در روز مصاحبه، راس ساعت مقرر در سفارت حاضر شوید و مطمئن شوید که تمام مدارک را همراه دارید. مصاحبه شامل گفت و گویی کوتاه میباشد و از شما راجع به پیشنهاد شغلی و تجربه‌هایی که دارید سوالاتی پرسیده خواهد شد.

پس از پایان مصاحبه، کارفرمایتان را مطلع سازید. ایشان باید ظرف مدت 10 روز کاری پس از درخواست شما، دیگر مدارک مورد نیاز را در وزارت کار ترکیه(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) ثبت کند.

مجوز کار در ترکیه


مجوز کار در ترکیه

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، ویزای کاری ترکیه بدون دریافت اجازه کار ارزشی ندارد. افراد زیر باید برای دریافت مجوز کار در ترکیه اقدام کنند:

  • کارگران خارجی که قصد دارند در ترکیه مشغول به کار شوند.
  • افراد خارجی که قصد دارند در ترکیه کسب و کار خودشان را راه بیاندازند.
  • مدیران خارجی شرکتهای با مسئولیت محدود، اعضای هیئت مدیره شرکتهای سهامی و یا شرکای مدیران خارجی شرکتهای سهامی

در نظر داشته باشید مجوز کار در ترکیه معادل با مجوز اقامت در این کشور می‌باشد.


انواع مجوز کار

  • مجوز کار موقت

درخواست مجوز کار موقت توسط کارفرما انجام می‌گیرد، به این معنی که کارگر خارجی نمیتواند برای دریافت مجوز کاری موقت اقدام کند.

پس از درخواست، مجوز کاری با مدت اعتبار حداکثر یکسال به کارگر اعطا می‌گردد. پس از پایان این دوره، کارگر میتواند برای تمدید این مجوز اقدام کند و درصورتیکه واجد شرایط باشد برای مدت 2 سال دیگر اجازه کار خواهد داشت. در مرحله بعدی نیز مجوز کاری برای مدت 3 سال تمدید خواهد شد. بنابراین مجموعا برای مدت 6 سال میتوانید با استفاده از مجوز کاری موقت در ترکیه مشغول به کار باشید. در نظر داشته باشید تنها درصورتی این مجوز تمدید خواهد شد که کارگر خارجی در این دوره فقط برای یک کارفرما کار کند.

  • مجوز کار دائم

افرادی که اقامت طولانی مدت دارند و یا افرادی که حداقل 8 سال مجوز کار قانونی داشته‌اند، میتوانند جهت دریافت اجازه کار دائمی اقدام کنند.

اجازه کار دائمی همه مزایای اقامت بلند مدت را برای فرد مهاجر فراهم میکند. براین اساس افرادی که دارای مجوز کار دائم هستند، تقریبا از تمام حقوقی که به شهروندان ترکیه اعطا می‌شود، برخوردارند.

  • مجوز کار مستقل

این مجوز کاری مخصوص افرادی است که برای مدت 5 سال به طور مداوم در ترکیه زندگی کرده‌اند، اشتغال‌زایی کرده‌اند و در توسعه اقتصادی ترکیه نقش مثبتی ایفا کرده باشند.

  • مجوز کار ویژه دارندگان فیروزه کارت(Turquoise Card)

این نوع مجوز کار به دارندگان فیروزه کارت تعلق میگیرد. در واقع این مجوز به آن دسته از مهاجرانی اعطا میگردد که تحصیلات عالی دارند، تجربه کاری خوبی دارند و به نوعی در اشتغال و توسعه اقتصادی ترکیه تاثیر مثبتی دارند.

کارت فیروزه‌ای تمام مزایای مجوز کار دائمی را برای دارنده‌اش فراهم میکند. در نتیجه شخصی که دارای این کارت میباشد، تقریبا از تمام حقوقی که به شهروندان ترکی تعلق می گیرد نظیر بیمه بیکاری و … بهره مند میگردد. برای دریافت این کارت میتوانید شخصا و یا از طریق کرفرما اقدام نمایید.

  • مجوز کار ویژه

این مجوز مخصوص کارشناسان خبره و دارای تحصیلات عالی، سرمایه گذاران در حوزه علم و فناوری، ساکنین قبرس شمالی، افراد دارای اجداد ترک، شهروندان اتحادیه اروپا، پناهجویان دارای پذیرش اولیه و افرادی که با شهروندان ترک ازدواج کرده اند می باشد.

  • مجوز کار موقت ویژه

این مجوز مخصوص ورزشکاران، هنرمندان و فیلمسازانی است که بنا به دلایلی برای دوره کوتاهی باید در ترکیه بمانند.

راههای دریافت مجوز کار در ترکیه

برای دریافت مجوز کار در ترکیه باید طبق یکی از روشهای زیر اقدام نمایید.

  • پیدا کردن کارفرمای ترک و استخدام

این روش کم هزینه ترین راه برای دریافت اجازه کار در ترکیه است. البته باید در نظر داشته باشید که پیدا کردن کار در ترکیه برای یک خارجی چندان آسان نیست، چرا که کارفرما در صورتی میتواند شما را استخدام کند که هیچکدام از شهروندان ترکیه مایل به همکاری نباشند. در واقع اولویت استخدام با شهروندان ترکیه است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مقاله مشاغل مورد نیاز ترکیه مراجعه کنید.

تسلط به زبان ترکی استانبولی یکی از ضروریات کار در ترکیه می‌باشد، چرا که زبان انگلیسی در این کشور خیلی رایج نیست.

  • ثبت شرکت

یکی دیگر از روشهای دریافت مجوز کار یا چالیشما ایزین، ثبت شرکت در ترکیه است. شما با ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار برای خود میتوانید مجوز کار در ترکیه را دریافت کنید.

  • شرکت در برخی دوره‌های فنی در کشور ترکیه

در این روش که کمتر متداول می‌باشد، شما در برخی دوره‌های فنی شرکت می‌کنید و به موجب آن مجوز کار دریافت می‌کنید. در این روش علاوه بر هزینه شهریه دوره، باید مبلغی برای پرداخت حق بیمه ماهیانه نیز در نظر بگیرید.

درخواست مجوز کار در ترکیه

درخواست مجوز کار در ترکیه

ظرف مدت 10 روز پس از مصاحبه شما در سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور شما، کارفرما در ترکیه باید فرم درخواست آنلاین مجوز کار را در وبسایت وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) تکمیل کند. پس از تکمیل فرم درخواست، کارفرما باید مدارک لازم را نیز به سفارت ارسال کند. توجه کنید این اقدامات باید ظرف مدت 10 روز پس از مصاحبه،‌ و حداکثر 6 روز کاری پس از درخواست آنلاین صورت گیرد.

فرایند بررسی درخواست مجوز کار

فرایند بررسی درخواست مجوز کار

پس از ارسال مدارک توسط کارفرما به منظور دریافت مجوز کار، وزارتخانه حداکثر ظرف مدت 30 روز تصمیم گیری میکند و تصمیم مثبت یا منفی در مورد درخواست مجوز کار را به کنسولگری ترکیه ارسال می کند.

 پس از دریافت ویزای کاری ترکیه


دریافت ویزای کاری ترکیه

پس از تایید درخواست شما، حداکثر 180 روز فرصت دارید تا وارد خاک ترکیه شوید. پس از ورود به ترکیه، یک ماه فرصت دارید تا در سیستم ثبت آدرس ترکیه ثبت نام کنید.

هزینه دریافت ویزای کاری ترکیه


هزینه ویزای ترکیه با توجه به ملیت و نوع ویزا(ویزای کاری، ویزای تحصیلی و …) متفاوت میباشد.

  • ویزای یکبار ورود: حدود 65 دلار برای همه ملیت‌ها
  • ویزای دوبار ورود: حدود 130 دلار برای همه ملیت‌ها
  • ویزای چندبار ورود: حدود 212 دلار برای همه ملیت‌ها

در نظر داشته باشید به منظور اخذ ویزای کاری ترکیه، علاوه بر هزینه‌های ورودی ویزا، باید برای مجوز کار نیز مبلغی را بپرازید. هزینه‌هایی که باید برای دریافت مجوز کار در نظر بگیرید عبارتند از:

هزینه(دلار)دوره زمانینوع مجوز کاری
70تا یکسالگواهی مجوز کاری موقت
139تا دو سالگواهی مجوز کاری
208تا سه سالگواهی مجوز کاری
693گواهی مجوز کاری دائم
693گواهی مجوز کاری مستقل
8هزینه کارت اقامت برای کلیه ویزاهای کاری

پرسش‌های متداول


آیا مجوز کار شامل فرزندانم نیز می‌شود؟

بله، وقتی اقامت بگیرید، فرزندانتان نیز به مجوز کار اضافه خواهند شد، البته این قانون فقط شامل فرزندان زیر 18 سال می‌باشد.

آیا می‌توانم والدین و برادرانم را هم به مجوز اقامت کاری اضافه کنم؟

این امکان برای والدین بالای 64 سال وجود دارد، همچنین می‌توانید همسرتان را هم مستقیماً اضافه کنید، اما این امکان برای خواهران و برادرانتان، صرف‌نظر از سنشان وجود ندارد.

مدت اعتبار مجوز کار چقدر است؟

مدت اعتبار مجوز کار برای بار اول یک سال است، پس از اتمام اعتبار مجوز یک‌ساله می‌توانید برای دریافت مجوز دوساله و سپس سه‌ساله اقدام کنید و به همین ترتیب ادامه بدهید تا به مجوز پنج‌ساله برسید و در نهایت برای شهروندی اقدام کنید.

آیا می‌توانم پس از پنج سال با مجوز اقامت کاری، شهروندی بگیرم؟

بله، پس از سال پنجم می‌توانید شهروندی بگیرید، البته باید پنج سال مقیم ترکیه بوده باشید و در طول این پنج سال فقط 180 روز خارج از ترکیه به سر برده باشید.

آیا مجوز اقامت کاری با کارت فیروزه‌ای تفاوت دارد؟

بله، کارت فیروزه‌ای فقط برای مالکان شرکت‌ها صادر می‌شود و دارنده آن مانند شهروندان ترکیه از حقوق شهروندی برخوردار می‌شود.

آیا می‌توانم فرزندانم را با هزینۀ دولتی درمان کنم؟

بله پس از آن‌که فرزندان زیر 18 سال به مجوز کارتان اضافه شدند، تحت پوشش بیمه درمانی قرار می‌گیرند و با هزینه دولت درمان می‌شوند.

آیا برای کار کردن در ترکیه به ویزا نیاز دارم؟

اتباع تمام کشورهای جهان، به جز جمهوری ترک قبرس شمالی باید برای کار کردن و کسب درآمد در ترکیه جهت دریافت ویزای کاری و مجوز کاری اقدام کنند.

تفاوت بین ویزای کاری و تجاری چیست؟

ویزای کاری این حق را به مسافران می‌دهد تا برای کاریابی یا استخدام در یک کشور خارجی اقدام کنند و در ازای خدمات خود دستمزد دریافت کنند. تفاوت بین ویزای کاری و ویزای تجاری در این است که مسافران با ویزای کاری نمی‌توانند در معاملات تجاری شرکت کنند، شرکت راه‌اندازی کنند، سرمایه‌گذاری کنند یا در فعالیت‌های معاملاتی در کشور خارجی شرکت کنند.

آیا کار در ترکیه برای ایرانیان امکان پذیر است؟

بله. در صورت داشتن پیشنهاد کار می توانید در این کشور مشغول به کار شوید. ایرانیان برای سفر توریستی به ترکیه نیاز به ویزا ندارند بدین ترتیب می توانید به ترکیه سفر کنید و به جستجوی کار بپردازید.

چگونه می‌توان از طریق ویزای کاری ترکیه، شهروندی این کشور را بدست آورد؟

شهروندان خارجی که به مدت 5 سال به صورت قانونی در این کشور کار کنند و مالیات خود را پرداخت کرده باشد، می توانند برای دریافت شهروندی این کشور اقدام کنند. در نظر داشته باشید، برای دریافت شهروندی به این طریق باید 5 سال و هرسال حداقل 180 روز در ترکیه اقامت داشته باشید. همچنین در طول مدت 3 سال آخر حداکثر 365 روز اجازه خارج شدن از خاک ترکیه را خواهید داشت. درصورتیکه این موارد رعایت نشوند، درخواست شهروندی شما رد خواهد شد.